Tarjoamme huostaan otetuille/avohuollon tukitoimenpiteinä sijoitetuille lapsille ja nuorille ympärivuorokautista sekä pitkäaikaista hoitoa.

Tiloina toimii iso, kaksikerroksinen omakotitalo, jossa on 7 makuuhuonetta, olohuone ja keittiö sekä saunatilat, pihalla on palju. Kotimme sijaitsee hyvien juna-yhteyksien varrella ja Keravan palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Perhekodin vanhemmat asuvat yhdessä lasten kanssa ja ovat läsnä lasten jokapäiväisessä elämässä ympärivuorokauden. Käytämme perhekodissa ratkaisukeskeistä ajattelu- ja työtapaa, joka on maanläheinen ja myönteinen tapa kohdata inhimillisen elämän haasteita ja pulmatilanteita. Innostamme ja tuemme lapsia kehittämään pulmatilanteissa luovia ratkaisuja, korostamalla toiveikkuutta, voimavaroja, edistystä ja yhteistyötä. Lapsen/nuoren verkostot ja läheiset nähdään voimavarana, tärkeä osa työtä on aito myönteinen palaute sekä ansion ja kiitoksen jakaminen edistymisestä.

Perhekodin aikuiset ovat aktiivisesti mukana lasten/nuortenkokonaisvaltaisen kehityksen tukemisessa elämyksien ja kokemuksien kautta. Lasten biologisiin vanhempiin/sukulaisiin pyritään saamaan mahdollisimman avoimet ja luottamukselliset suhteet, jotka tukevat ja helpottavat lapsen sopeutumista perhekotiin hänen sijoituksensa ajan.

Perhekotimme tarjoaa kodinomaisen turvallisen ympäristön jossa lapsi/nuori saa tukea kehittyä, kasvaa ja oppia normaalin perhe-elämän. Hoidon päämääränä on omaa elämäänsä hallitseva aikuistuva nuori. Työmenetelminä ovat selvät säännöt ja rajat, avoin keskustelu, harrastuksiin ohjaaminen ja säännöllinen koulukäynti tai opiskelu.

Koulunkäynti
Ala-aste, yläaste ja lukio sijaitsevat enimmillään 900 metrin etäisyydellä perhekodista.
Ammatillisiin oppilaitoksiin on matkaa 1-18 km (Tuusula, Kerava, Järvenpää, Tikkurilan alue)
Helsinkiin on hyvät juna-yhteydet.

Vapaa-ajan toiminta
Uimahalli ja maauimala sijaitsee 500 metrin päässä. Urheilukeskuksen palvelut ovat 600 metrin etäisyydellä. Siellä on mahdollisuus harrastaa monenlaisia liikuntamuotoja yksilölajeista joukkuepeleihin. Lähistöllä sijaitsevilla kouluilla tapahtuu monenlaista harrasteohjelmaa eri yhdistysten/yritysten ylläpitäminä.

Elämyksiä ja kokemuksia kartutetaan yhteisillä ulkomaan matkoilla, joissa käymme joka toinen vuosi.
Matkat suuntautuvat etelänlomakohteista kotimaan matkoihin. Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon eri-ikäiset lapset ja heidän toiveensa. Toisinaan matkaillaan pienryhmissä.

Pörkiöntie 2
04200 Kerava

Puhelin:
040 542 0277

Lisätiedot ja paikkakyselyt:
ruukintupa@apkl.fi